Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Mini kakaós csiga


Hozzávalók:

  • 50.dkg.liszt
  • 1 élesztő
  • 1,5,dl.olaj
  • fél pohár (kb.1 .dl.) kristálycukor
  • 1.cs.vaníliáscukor
  • langyos víz amennyit fel vesz
  • cukrozott kakaópor
  • porcukor a tetejére

Ahogyan készűl:

a lisztet egy tálba mérem,hozzáadom a cukrot,vaníliáscukrot,olajat,belemorzsolom az élesztőt ezt össze dolgozom közben lassan adagolok hozzá langyos vizet annyit, hogy egy lágy jól gyurható tésztát kapjak. Lefedve duplájára kelesztem. Ha megkelt két részre osztom lisztezett deszkán kinyújtom cukrozott kakaóval megszórom, feltekerem, sütőpapirral bélelt tepsibe teszem, újnyi vastag szeletekre vágom és pirosra sütöm. porcukorral meghintve tállalom. Tőlthetjük cukrozott fahéjjal,kókuszkrémmel, lekvárral, de briósnak is kiválló, vékony hengereket sodrunk amit szorosan feltekerünk, megkenjük tojással a tetejét jól megcukrozzuk úgy sütjük meg.

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »