Pogácsa
Hozzávalók:
75 dkg finomliszt,
35 dkg margarin,
25 dkg félzsíros túró,
1 evőkanál só (csapott),
3 egész tojás,
5 dkg élesztő (kevés tejben egy teás kanál cukorral felfuttatva),
1 sütőpor fele, kevés tej a összegyúráshoz.
A tetejére 30 dkg füstölt trapista sajt.
Elkészítés:
A lisztet, a sütőporral, a margarinnal, túróval, sóval elmorzsoljuk.
Majd két egész tojást, és a felfuttatott élesztőt beleöntjük, és puha pogácsa tésztát gyúrunk!
Ha kevés a tej, akkor még kevés langyos tejet használjunk az összeállításhoz!
Ha a tészta teljesen egynemű (nem csomós), kinyujtjuk 2-2,5 cm vastagra, a tetejét éles késsel bekockázzuk, majd kiszaggatjuk.
Szaggatás után, bekenjük a harmadik felvert tojással, és egyenként kis reszelt sajt halmokat teszünk rá!
180 fokon sütjük!
Ha nem gyúrjuk keményre finom, sokáig elálló, nem keményedő pogácsánk lesz!
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók