Vegán kelkáposzta főzelék elkészítése

Kategória:
Receptek, Vegetáriánus receptek

Cikk írója:
Kecskemét HelyiVilága


Vegán kelkáposzta főzelék elkészítése


 

Vegán kelkáposzta főzelék

 

A vegán kelkáposzta főzelék fő összetevője természetesen a kelkáposzta. A kelkáposzta tulajdonképpen egy óriásira nőtt, zöld rügy, amely több C-vitamint képes felhalmozni, mint a híres C-vitamin bajnokok, a kelbimbó, vagy fekete ribizli. Más néven olaszkáposztának is nevezik, ami a származására utal.

A vegán kelkáposzta főzelék elkészítése

    1. Készítsd ki a főzelék hozzávalóit, majd hámozd meg a közepes fej vöröshagymát és vágd nagyobb kockákra, vagy csíkokra.
Vegán kelkáposzta főzelékVegán kelkáposzta főzelék
    1. Hevíts egy lábosban olajat (én főző olivaolajat használtam), és párold meg a hagymát.
    2. Míg a hagyma párolódik, vágd fel a fél kelkáposztát, majd szórd a hagymára és időnként kavard át, hogy le ne égjen.
Vegán kelkáposzta főzelék
    1. Ha kicsit lepirult a káposzta is, akkor szórd meg az őrölt köménnyel, sóval és öntsd fel annyi forrásban lévő vízzel, hogy majdnem ellepje. Majd párold fedő alatt 20 percig.
Vegán kelkáposzta főzelék
    1. Eközben pucold meg a krumplit, és vágd kisebb kockákra.
    2. 20 perc elteltével a krumpli is mehet a lábosba, és még önts hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje. Szórd rá a pirospaprikát is. Ekkor már csak félig fedd le, és hagyd még 20 percig főni.
Vegán kelkáposzta főzelék
    1. Itt az idő elkészíteni a habarást. Vedd elő a rizstejszínt és a tönkölylisztet. Egy kis tálban keverd ki a lisztet vízzel, két evőkanál főzőlével (amit a főzelékedből mersz ki) majd a tejszínnel. Ha nem szeretnél lisztet használni, akkor csak a tejszínt öntsd az edénybe és botmixerrel turmixolj bele párat. Így önmagával sűríted be a főzelékedet. Ez is működik.
Vegán kelkáposzta főzelék
    1. Mikor megfőtt a krumpli is, habard be a főzeléket.
Vegán kelkáposzta főzelék
    1. Várj addig míg rottyan egyet a főzelék, és fújj rá a folyékony füstből (4-5 fújás elég ekkora adaghoz). A folyékony füst természetesen el is hagyható, csak egy különlegesség, ami finom, füstös ízt ad a főzeléknek.
Folyékony füst
    1. El is készült a vegán füstös kelkáposzta főzeléked. Tálalhatod szójatejföllel, vagy a maradék kis rizstejszín pöttyökkel.
Vegán kelkáposzta főzelék

Jó étvágyat!

Szilágyi Balázs receptje

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »