Szokások, amelyek egészséggel áldanak meg

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Cikk írója:
Gáborné Balázs Edit


Szokások, amelyek egészséggel áldanak meg


Egészségesebbé válhatnunk, ha mindennap ugyanabban az időpontban étkezünk. Ha ez nem így történik, akkor a szervezetünkben megemelkedik a stresszhormon szintje, ami számtalan betegség okozója lehet. A rendszer, a rutin nagyon fontos minden ember életében, akár testmozgásról, akár étkezésről, akár alvásról legyen is szó.

A stresszt olvasással űzhetjük el a legjobban. Egy kutatás során bebizonyosodott, hogy a leghatékonyabb stresszcsökkentő szerepe az olvasásnak van. Még a zene sem oldja úgy a feszültséget, mint amikor egy könyvbe temetkezünk.

Képtalálat a következőre: „teázás”

A teázás is rendkívül egészséges. Számtalan kutatás bizonyította, hogy két oka is van a teaivásnak. Egyrészt amíg teázunk, kicsit lenyugszunk és odafigyelünk magunkra. Megállunk pár pillanatra és nem rohanunk. Másrészt egészségügyi előnyei is vannak a teának, például csökkentheti a szívroham kockázatát, a rákos megbetegedések, a Parkinson-kór és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

 

Ha valaki ülő munkát végez, álljon fel rendszeres időközönként az asztaltól, mert ez csökkenti a rossz koleszterin szintjét, a trigliceridszintet, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának a kockázatát.

Szintén kutatás támasztja alá, hogy az otthon főzött, egészséges alapanyagokból elkészített ételek megnövelik a várható élettartamot. Amikor valaki saját magának főz, jobban odafigyel arra, hogy miből és miként készíti el az ételt, nem utolsósorban pedig a főzés egy nyugtató tevékenység is.

Az alma az orvos távolt tarja mondás nem egy kitaláció. Az almának valóban egészségvédő hatása van, hiszen akár 40 százalékkal csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, ami csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát. Mindezt a pozitív hatást az almában található antioxidánsok okozzák.

Az egészséges testsúly is megnövelheti az élettartamot, ehhez azonban gondosan ügyelni kell az egészséges táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra is.

 

https://www.nics.hu/Default.aspx?felulet=oldal_termekek_nyito_oldal&reklam_tanacsado_id=030M44000000000000000000&fbclid=IwAR2AjcScsWFKYr99oXyawv93K4U359VG-suP-4O5nCts3p6yrloDC1l9ZoU

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »