- A BIZONYTALANSÁG VÁR -

Kategória:
Életmód, Élet

Létrehozva:
2019-10-02 16:01:23

Cikk írója:
Tábiné Alapi Erzsébet


- A BIZONYTALANSÁG VÁR -


                         
Bertalan László:
- A BIZONYTALANSÁG VÁR -
 
A Bizonytalanság vár. A Bizonytalanság nem hagy el.  Hideg kezével átfogja vállad, s ha első gondolatod szavára lefejteni kívántad volna, meglepetés várhat.
 
Ahogy megfogtad, úgy el is engeded. Mintha forró víz cseppen ne egy pillanatra a bőrödre, egy apró-szisszenésnyi gőz jelzi, mit az idegpályáidon futó inger - ingerület viszonyai már néhány tizedmásodperccel ezelött elmondtak neked.
 
Egy majdhogynem izzó felület érintette azt a helyet, hol a  hideg kéz szorítását érezted és mindezt csak egyetlen módon lehetséges 
átélni, ha 
“Bizonytalanság-papának “ átadod a helyed - ahogy megtörtént itt - s ettöl kezdve újdonsült atyai barátunk átvette az irányítást a dolgok felett.
 
Úgy képzelhető el, ha elindulsz  előre - hátra, ha szükséged van egy jótanácsra - azonnal mindent a Bizonytalanságtól megkaphatsz - nem kell figyelmezned  az előjogára...
időről - időre füledbe súgja - meglátod, soha nem volt még ilyen jó barátod - erre azért ne idd ki a méregpoharat, könnyen otthagyhatod bárhol a fogadat, ha  hallgatsz Rá.
 
Ha hallgatsz Rá, s átadod életed teljesen,  Ő köszöni, s már a háttérből irányít kedvesen.
Minden apró, kevéssé fontosnak hitt döntésnél ott lenne, a végletes élethelyzeteid határán szeretne veled átlépni,
s felette írni amit te akarnál  -  a végén még megbékélnél az önkontrolnál  
magaddal, közbe kell lépni, nehogy megtörténjen, hogy a lelked, veled s másokéval még békében éljen...
 
Na, most kell elkapni - ez az a pillanat,  hogy a  “Bizonytalanság-vonat” egy állomás mellett halad el lassan. S a Főnök tán nem is figyel úgy - a túlsó oldalon legott meglátott egy szép nőt, s mivel te zsebben vagy már s látszólag meg sem bántad, miért ne lehetne e hölgy a sorstársad..!
Én egyet tudok ez ügyben biztosan, menekülj ahogy bírsz mert a Bizonytalanság  észrevett és már utánad rohan. Ha nem nézegetsz folyton hátra és szeded a lábad, most egérutat nyerhetsz, az Öreg már fárad. Át-átvillan az agyán néha  “ott van egy új vendég, most minek daráljak..!” Közben tudom mire gondolsz, igen, meg kéne menteni a nőt, de - könyörgöm - ne tűzz ki rövid határidőt. Most túl nagy az esély a Bizonytalanságra - azt mondom, holnapig még ne fuss a “ vártára”. Tán így jobb  reménnyel készülhetsz a harcra, s erővel lelkedben csaphatsz le a bajra.
 
S ki tudja, ha a Biztonságot újra megleled, a sötét üvöltés hallatán meg nem remeg szíved, sem a kezed, s egy ihletett percben megérzed; tán ez volt az ára, hogy végül majd rátalálj Életed Párjára...????❤️

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »