Település:
Budapest, 16. kerület


Csokoládé Múzeum


Budapest, Bekecs u. 22

A sokak által csokoládé palotának nevezett épület nemesi vadászkúriának épült 1902-ben, egybefüggő vadász bírtok közepén gróf Wágner család tulajdonában. A terület a harmincas években kapta az Árpádföld elnevezést. A II. Világháború után közintézmények kaptak helyet az épületben, iskola, rendőrség, mozi, művelődési ház. Az épület állaga és kialakítása azonban már nem felelt meg a közoktatási elvárásoknak, ezért az önkormányzat 1998-ban értékesítette.

A Csokoládé Múzeum alapítója, Farkas Elemér több mint húsz éve foglalkozik csokoládéval, új telephelyet keresett a cégének. Amikor meglátta ezt az épületet, a kopott falakat, egy elvadult parkban, igazi csokoládékedvelőhöz illően azonnal meglátta a ház lelkét, és máris pompás, látványosan restaurált Csokoládé Múzeumot látott.A szerelem első látásra megvolt, a tervek gyorsan papírra kerültek, a munkálatok elkezdődtek.

Lépésről-lépésre változott át a poros épület, ragyogó kastéllyá, mint ahogy egy szürke bábból kikel egy színpompás pillangó. Közben gyűltek a korabeli bútorok, csokoládétörténeti emlékek. Több évig tartott az aprólékos munka, a park rendbehozatala, a kerítés elkészítése. 2008 óta várja nagy szeretettel a Csokoládé Múzeumi Kiállítás, a látogatókat.

Elérhetőség: http://www.csokolade-muzeum.hu/

Nyitvatartás minden nap (hétvégén is) 9:30-17:00 óráig

Telefonszám06 30 822 1881

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »