Vallási felekezetek

Település:
Pest megye, Gyál

Létrehozva:
2019-10-23 12:26:39


Gyáli Katolikus Egyház


Gyáli Katolikus Egyház

Gyáli Katolikus Egyház

 Vezető: Káposztássy Béla plébániai kormányzó

Valamikor kultúrteremként, mások szerint kocsmaként szolgált az a régi épület, ami átalakítás után évtizedekig a katolikus közösség számára Isten házát jelentette. További toldozgatásától nem lehetett várni, hogy hosszú távon, méltó módon betöltse szerepét. A hívek új templom építése mellett döntöttek.

Perczel Dénes építész magasra “rajzolta a lécet”, de a Dr. Nagy Árpád vezette közösség 1983-ban megbirkózott a feladattal. A szűkös anyagi alapot – ami a hívek adományaiból, hazai és külföldi segítségből állt össze – sokan munkájukkal pótolták.
A közösség apraja – nagyja hordta a téglát, keverte a betont, helyi iparosok irányították, végezték a szakértelmet igénylő munkákat, az építész értő felügyelete mellett. Az épület elkészült, de az alkotók még nem pihentek, megvásárolták a szomszédos telket is. A rajta lévő romos házacska elbontása után a területen gyönyörű parkot alakítottak ki, így az épület megfelelő térbe kerülve impozáns látványt mutat. A Hefler Gábor plébános vezette hívek az állandó karbantartásról sem feledkeznek meg. Úgy tartják, hogy nem csak létrehozni, de folyamatosan óvni, gondozni is kell értékeinket.

Elérhetőségek:
telefon: +36 29 340 513
mobil: +36 30 325 7173

 

( forrás: gyal.hu/varosunk/varostortenet/latnivalok/) 

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »