Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Mátészalka
Kategória:
Bor és gasztronómia
Holdvölgy Prémium Vertikális Kóstoló Mátészalkán

Szatmári Múzeum Kossuth út.5., Mátészalka
Részletek
Vertikális Prémium Holdvölgy kóstoló Mátészalkán!
Egy különleges vertikális kóstolóval érkezik hozzánk Gincsai Tamás borakadémikus, a mádi Holdvölgy Pincészet főborásza. Két tétel után három évjárat Visiont és Eloquence-t hasonlíthatunk össze. Minderre a Mátészalkai Borestek keretében lesz lehetőségük a borbarátoknak, július 31-én, pénteken 19.00 órától a Szatmári Múzeumba.
Az egykoron a nyíregyházi Krúdy Gimnázium biológia-kémia szakán végzett fiatalember a budapesti Corvinus Egyetem diplomázott, diplomamunkáját a tokaji aszú élettani hatásáról írta. Tizenöt éves kora óta érdekli a szőlészet a borászat, 2002 őszén járt Mádon szüretelni, s ahogy emlékszik rá, az a nap élete egyik meghatározó élménye volt. Édesanyja rosszallóan nézett rá, amikor mutatta az aszúszemeket, minek nekünk penészes szőlő, de Tamás rögtön mondta: ezek nem akármilyen szőlőszemek, ezek Tokaj kincsei.
Az egészséget mindig is fontosnak tartottam, vallja Tamás, ezért különösen érdekelt a borok, és ezen belül a tokaji aszú élettani hatása. Alaposan beleástam magam ebbe a témába, és rádöbbentem, hogy az aszú rendelkezik a legtöbb jótékony hatással a borok közül. Aszúkóstolókon szoktam is a vendégeknek mondani, hogy ami a poharukban van, az a legjobb természetes B-vitamin és szelénforrás, tele számos más fontos nyomelemmel, sőt: jelentős mennyiségben tartalmaz szerotonint, vagy más néven boldogsághormont is.” Előbb a Dereszlánál Bai Edit irányítása mellett dolgozott, majd Villány a Vylyan Pincészetnél Ipacs Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és vörösbor készítés technológiáját.
Több mint hét éve erősíti a Holdvölgy csapatát, ahol Berecz Stephanie-től vette át a stafétabotot. Az első önálló évjárata a 2013-as volt, akkor készítette el a Vision-t, furmint, hárslevelű és kabar fajták egyedi arányú házasításával. Ez annyira jól sikerült, hogy az összes bora közül erre a tételre a legbüszkébb! Tamás újító szellemiségét és kiváló stílusérzékét dicséri, hogy a Vision az elmúlt években elnyerte a hongkongi Decanter Asian Wine Awards aranyérmét, a San Franciscó-i világverseny dupla aranyérmét, emellett az amerikai Wine And Spirits magazintól 90 pontot, a texas-i TexSom International Wine Awards világversenyen pedig különdíjat kapott. A Vision mára a világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban több mint húsz Michelin-csillagos étteremben is kóstolható. „Az utóbbi évek díjai közül azok, amelyekkel részben vagy egészben már Gincsai Tamás munkája is elismerésre került: a 2012-es és 2015-ös évjáratú Exaltation sárgamuskotály aranyérme és Top10 minősítése a Muscats du Monde világversenyen.
A Nyíregyházi Borest kóstoló borai:
Hold and Hollo UPPP 2019
Hold and Hollo Dry 2017
Holdvölgy Vision 2018
Holdvölgy Vision 2017
Holdvölgy Vision 2014
Holdvölgy Eloquence 2010
Holdvölgy Eloquence 2008
Holdvölgy Eloquence 2007
A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet e-mailen (cherryland@keletnet.hu, vagy igazgato@szatmarimuzeum.hu, ) keresztül, vagy telefonon Dr. Cservenyák László 30/903-071, SMS-ben, Messengeren, esetleg Viberen lehet megtenni!
A rendezvényen a borokhoz hideg borfalatkákat, házi sonkát, és tarját, füstölt kolbászt, sajtokat, péksüteményeket, a 383 The Kopjáry Water prémium ásvány és a Bakos Szikvíz szóda vizét szervírozunk kedves vendégeinknek.
A kóstoló végén, lehetőség lesz a megkóstolt borokból -akár nagyobb mennyiségben is - vásárolni!
A kóstoló ára: 8500 Ft
Érdeklődés, foglalás:
Dr. Cservenyák László 30/903-071
Információ: nyhborozo.hu, Facebook/nyhborozo.hu
Egy különleges vertikális kóstolóval érkezik hozzánk Gincsai Tamás borakadémikus, a mádi Holdvölgy Pincészet főborásza. Két tétel után három évjárat Visiont és Eloquence-t hasonlíthatunk össze. Minderre a Mátészalkai Borestek keretében lesz lehetőségük a borbarátoknak, július 31-én, pénteken 19.00 órától a Szatmári Múzeumba.
Az egykoron a nyíregyházi Krúdy Gimnázium biológia-kémia szakán végzett fiatalember a budapesti Corvinus Egyetem diplomázott, diplomamunkáját a tokaji aszú élettani hatásáról írta. Tizenöt éves kora óta érdekli a szőlészet a borászat, 2002 őszén járt Mádon szüretelni, s ahogy emlékszik rá, az a nap élete egyik meghatározó élménye volt. Édesanyja rosszallóan nézett rá, amikor mutatta az aszúszemeket, minek nekünk penészes szőlő, de Tamás rögtön mondta: ezek nem akármilyen szőlőszemek, ezek Tokaj kincsei.
Az egészséget mindig is fontosnak tartottam, vallja Tamás, ezért különösen érdekelt a borok, és ezen belül a tokaji aszú élettani hatása. Alaposan beleástam magam ebbe a témába, és rádöbbentem, hogy az aszú rendelkezik a legtöbb jótékony hatással a borok közül. Aszúkóstolókon szoktam is a vendégeknek mondani, hogy ami a poharukban van, az a legjobb természetes B-vitamin és szelénforrás, tele számos más fontos nyomelemmel, sőt: jelentős mennyiségben tartalmaz szerotonint, vagy más néven boldogsághormont is.” Előbb a Dereszlánál Bai Edit irányítása mellett dolgozott, majd Villány a Vylyan Pincészetnél Ipacs Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és vörösbor készítés technológiáját.
Több mint hét éve erősíti a Holdvölgy csapatát, ahol Berecz Stephanie-től vette át a stafétabotot. Az első önálló évjárata a 2013-as volt, akkor készítette el a Vision-t, furmint, hárslevelű és kabar fajták egyedi arányú házasításával. Ez annyira jól sikerült, hogy az összes bora közül erre a tételre a legbüszkébb! Tamás újító szellemiségét és kiváló stílusérzékét dicséri, hogy a Vision az elmúlt években elnyerte a hongkongi Decanter Asian Wine Awards aranyérmét, a San Franciscó-i világverseny dupla aranyérmét, emellett az amerikai Wine And Spirits magazintól 90 pontot, a texas-i TexSom International Wine Awards világversenyen pedig különdíjat kapott. A Vision mára a világ legkülönbözőbb nagyvárosaiban több mint húsz Michelin-csillagos étteremben is kóstolható. „Az utóbbi évek díjai közül azok, amelyekkel részben vagy egészben már Gincsai Tamás munkája is elismerésre került: a 2012-es és 2015-ös évjáratú Exaltation sárgamuskotály aranyérme és Top10 minősítése a Muscats du Monde világversenyen.
A Nyíregyházi Borest kóstoló borai:
Hold and Hollo UPPP 2019
Hold and Hollo Dry 2017
Holdvölgy Vision 2018
Holdvölgy Vision 2017
Holdvölgy Vision 2014
Holdvölgy Eloquence 2010
Holdvölgy Eloquence 2008
Holdvölgy Eloquence 2007
A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött, melyet e-mailen (cherryland@keletnet.hu, vagy igazgato@szatmarimuzeum.hu, ) keresztül, vagy telefonon Dr. Cservenyák László 30/903-071, SMS-ben, Messengeren, esetleg Viberen lehet megtenni!
A rendezvényen a borokhoz hideg borfalatkákat, házi sonkát, és tarját, füstölt kolbászt, sajtokat, péksüteményeket, a 383 The Kopjáry Water prémium ásvány és a Bakos Szikvíz szóda vizét szervírozunk kedves vendégeinknek.
A kóstoló végén, lehetőség lesz a megkóstolt borokból -akár nagyobb mennyiségben is - vásárolni!
A kóstoló ára: 8500 Ft
Érdeklődés, foglalás:
Dr. Cservenyák László 30/903-071
Információ: nyhborozo.hu, Facebook/nyhborozo.hu
Forrás: események fb. csoport
HelyiVilága Magazin ajánló

A Busa
Cukiságok, Állati cukiságok

Háztáji
Cukiságok, Állati cukiságok

Narancstorta
Receptek, Desszert receptek

Pulyka eredete
Cukiságok, Állati cukiságok

Kerti tippek
Életmód, Élet

Egri bikavér
Helyi történetek, Helyi történetek

Egy kicsit még bújós vagyok.
Cukiságok, Állati cukiságok

Albínó holló
Cukiságok, Állati cukiságok

Futsal: Kiskunmajsán rendezik az U-17-es fiú megyei döntőt
Életmód, Sport, fittness
Helyi látnivalók

Honvédsírok, Isaszeg
Pest megye, Isaszeg

Szabadkéményes ház
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tiszaföldvár

Károly-kilátó
Győr-Moson-Sopron megye, Sopron

Atomenergetikai Múzeum
Tolna megye, Paks

Látnivalók, nevezetességek Lenti környékén
Zala megye, Lenti

Városháza
Veszprém megye, Balatonalmádi

Aquincumi Múzeum és Régészeti Park
Budapest, 3. kerület

Cavitas Fortissima Múzeum
Nógrád megye, Balassagyarmat

Kőkép
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Jászberény
Helyi Programok / események

Nagykőrösi Görkorcsolya és Gördeszka Park
Programok

Kulturális élet
Programok

Magyar Kultúra Hete Nagykőrösön
Programok

Bringatúra Tiszakécskén
Programok

José Carreras Miskolcon
Programok

Fotók, Ilyen volt az idei Lurkó gála
Programok

Koncertsorozat Pápán
Programok

Csoportos kiállítás
Programok

Panchinello Komplex Fejlesztő Műhely
Programok
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók

Avar Étterem, Sarkad
Békés megye, Sarkad

Szent Orbán kápolna
Fejér megye, Mór

Hét Domb Filmfesztivál
Baranya megye, Komló

Házi orvosok rendelők Hungária körúti és József körúti rendelők
Budapest, 8. kerület

Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola
Hajdú-Bihar megye, Nyíradony

Mezőkövesdi Művelődési Ház
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Mezőkövesd

Hotel Spa Hévíz /
Zala megye, Hévíz

Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet
Heves megye, Hatvan

Budakalászi Gimnázium Albertirsai Tagintézménye
Pest megye, Albertirsa