Általános iskolák

Település:
Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Mezőkövesd


Mezőkövesdi Általános Iskola Szent Imre Tagiskolája


3400. Mezőkövesd, Mátyás király út 225. Tel: 49/411-417

 
Mezőkövesdi Általános Iskola Szent Imre Tagiskolája
 
1985-ig IV. számú Általános Iskolaként, majd 1991-ig Györffy István Általános Iskolaként volt ismert. 1991-ben az Önkormányzat és a szülők kérésére újra felvették a Szent Imre nevet.
 
Azóta rendezik meg minden tanévben a Névadó Hetét, melynek keretében számtalan programra és versenyre kerül sor. Félévszázados hagyománya van az intézményben a matyó folklór éltetésének, a néprajzi hagyományok és népszokások ápolásának - 1995-ben elkezdték a néptánc oktatását is.
 
Városunkban elsőnek vezették be - harmadik osztálytól akkor - a nyugati idegen nyelvek oktatását. Tanítványaik jelentős százaléka azóta is emelt szinten tanulja az angol és német nyelvet. Nem hagyja el iskolánkat olyan tanuló, aki nem ismerkedne meg a számítástechnikának legalább az alapjaival.
 
Hagyományosan látogatói tanulóink a színházi előadásoknak - elsősorban az egri Gárdonyi Géza Színházban. Sok éve tudatosan foglalkozunk azzal, hogy megelőzzük a szenvedélybetegségeket.
 
Nyaranként 3-4 tábort is szervezünk, amelyekben 150-200 tanulónk vesz részt. A hetvenes évektől kezdve úttörői voltunk az akkor egyedülállónak számító, a szülők és az iskola kapcsolatát erősítő szülők-nevelők találkozójának.
Forrás:mezoimre.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »