Programok / Ünnepségek, megemlékezések

Település:
Bács-Kiskun megye, Kiskunmajsa

Kategória:
Ünnepségek, megemlékezések


Orosz József kapta a Majsáért-díjat


Tizenötödik alkalommal ítélte oda Majsa Alapítvány kuratóriuma a Majsáért-díjat.

Az elismerést idén Orosz József, magyar-történelem szakos tanár vehette át a templom főbejáratánál tartott Szent István-napi ünnepségen. A helyi katolikus egyházközség és az alapítvány, immár huszonnegyedik alakalommal tartotta közösen a kenyérszentelővel egybekötött rendezvényét. Ünnepi beszédet mondott Patkós Zsolt polgármester, majd Kosik Sándor esperes-plébános szentelte meg az új kenyeret, amit közösen fogyasztottak el a résztvevők.

Orosz József 1929-ben született Szegeden, diplomáját 1952-ben vehette át a Szegedi Állami Pedagógiai Főiskolán. 1951-től 1953-ig a tornyiszentmiklósi általános iskolában tanított. Kiskunmajsán 1954-ben kezdett el tanítani az általános iskolában magyart és történelmet, egészen nyugdíjazásáig, 1989-ig. 1967-től szakfelügyelőként is dolgozott. Nyugdíjazását követően még tíz évig helyettesítő tanárként tanított az ifjúsági tagozaton.
Orosz József tevékenységét 1987-ben „Kiváló Munkáért” miniszteri dicsérettel ismerték el, 1988-ban pedig úttörővezetői munkájáért kapott kitüntetést. 1989-ben vehette át a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet. 2012-ben „Pro Scolae” kitüntetésben részesült. 2017-ben vehette át a Kiskunmajsa Közszolgálatáért elismerést.

  

  

Forrás: KVT

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »