Oktatási intézmények

Település:
Zala megye, Keszthely

Létrehozva:
2019-09-09 17:00:35


Pannon Egyetem Georgikon Kar


A Pannon Egyetem Kara több mint kétszáz éves felsőoktatási tapasztalatát és a képzés egyre bővülő választékát kínálja a továbbtanulás előtt álló fiataloknak.

Az egyetem időben távoli elődje a Festetics György által 1797-ben alapított Georgikon, közvetlenül azonban a Keszthelyi Mezőgazdasági Akadémiából 1962-ben egyetemi jellegű főiskolává alakított Keszthelyi Agrártudományi Főiskola volt. A főiskolát 1970. augusztus 7-én vonták össze a Mosonmagyaróvári Agrártudományi Főiskolával, s lett Keszthelyi Agrártudományi Egyetem. A hivatalos neve Agrártudományi Egyetem, Keszthely volt, ezt azonban gyakran még hivatalos iratokban, jogszabályokban is Keszthelyi Agrártudományi Egyetem formában használták. Az új szervezeti felépítésű felsőoktatási intézmény feladata a mezőgazdasági üzemek, a szakigazgatási szervek, továbbá intézetek, intézmények részére mezőgazdasági szakemberek képzése volt.

1989 szeptember 1-től az intézmény neve Pannon Agrártudományi Egyetemre változott, és három kara működött: az Állattenyésztési Kar Kaposváron, a Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar Keszthelyen és a Mezőgazdaságtudományi Kar Mosonmagyaróváron. 1999. december 31-ével az intézmény önállósága megszűnt, a felsőoktatási integráció révén 2000. január 1-jén a keszthelyi kar a veszprémi Pannon Egyetembe olvadt, annak Georgikon Karaként. A Pannon Agrártudományi Egyetem másik két kara közül a kaposvári a Kaposvári Egyetembe, a mosonmagyaróvári a Nyugat-magyarországi Egyetembe került.

Cím: Deák Ferenc u. 16

Telefon: 06 83/545-000

Forrás: Wikipédia

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »