Mire jók az Echinacea cseppek?

Kategória:
Egészség, Megelőzés

Létrehozva:
2019-10-10 19:16:48

Cikk írója:
Mészáros Magdolna


Mire jók az Echinacea cseppek?


Az Echinacea cseppel kapcsolatosan különböző tudományos vizsgálatok és kutatások igazolják, hogy az Echinacea gyökér hatóanyagai nagymértékben növelik a szervezet ellenálló képességét. Különösen fertőzések, nátha és megfázások esetén nyújt védelmet ez a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatóanyaga a keskenylevelű kasvirág (bíbor kasvirág), amely egy Észak-Amerikában őshonos évelő gyógynövény. Erre a gyógyászati célra főként a növény gyöktörzsét használják, amely kivonata immunmoduláns hatású.

Íme a főbb hatóanyagai:

  • kávésavszármazékok (cikóriasav)
  • poliszacharidok (arabinogalaktánok)
  • flavonoidok
  • arabinogalaktánok

Milyen esetekben ajánlott a cseppek alkalmazása?

Azokban az esetekben érdemes a cseppeket alkalmazni, amikor úgy érezzük, szükség van a szervezet ellenálló képességének fokozására például az újra jelentkező légúti fertőzések, megfázás kiegészítő kezelésére vagy pedig a megelőzésre. Használata előtt viszont mindenképpen szakemberi konzultáció szükséges.

Ilyenkor viszont nem szabad szedni a cseppeket:

Amennyiben a készítmény valamelyik komponensével – például a kasvirággal, vagy a fészkesvirágzatú növényekkel – szemben allergia lehetősége áll fenn, kerülni kell a termék használatát. Továbbá pedig nem alkalmazható előrehaladott szisztémás betegségek esetén sem, mint például a fehérvérűség, kötőszöveti betegségek, tuberkulózis, szklerózis multiplex, HIV-fertőzések, AIDS, valamint egyéb autoimmun betegségek.

Ezeken túl pedig fontos tudni, hogy az Echinacea csepp etanol tartalmú, éppen ezért szedése adott esetben ronthatja a koncentrációs képességet, így például a gépjárművezetésre rossz hatással lehet.

Milyen lehetséges mellékhatásokkal rendelkezik a készítmény?

A lehetséges mellékhatások tekintetében elmondható, hogy nagyon ritka esetben túlérzékenység, kiütés, viszketés, alacsony vérnyomás, nehézlégzés, duzzadás az arcon, szédülés fordulhat elő. Bármilyen felmerülő probléma esetén azonnal abba kell hagyni a cseppek szedését, majd szükség esetén orvoshoz kell fordulni.

Forrás: Fittpharma.hu

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »