Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tiszafüred

Létrehozva:
2020-01-05 19:38:43


Tiszavirág Ártéri Sétaút


Tiszavirág Ártéri Sétaút

 

Elérhetőségi adatok
  Tiszafüred,
(Tiszafüred-Tiszaörvényi Szabics Kikötőből indul)
  +36/70 364-1890
  info@szabicskikoto.hu
Web: http://www.szabicskikoto.hu/

 

A Tisza-tó északi medencéjében fekvő Tiszafüred és környéke a csendes természeti környezetre vágyó vendégek kedvelt helye. A település fő vonzerejét a gazdag élővilágú Tisza-tó és a Tisza folyó adják.

Tiszafüred a Tisza-tavi ökoturizmus egyik központja. Az ide látogatók szakképzett túravezetők és kiépített túraközpont-hálózat segítségével, vízi-, kerékpáros- és lovastúrák keretében fedezhetik fel a természet szépségeit. A tiszaörvényi Tiszavirág Ártéri Sétaút, a Pákász-tanösvény felfedezésével megcsodálhatjuk a tó védett növényeit és állatait. Ha itt járunk mindenképp érdemes megtekinteni a Tisza-tavi Madárrezervátumot is.

A Tisza-tó mellett nagy kincse városunknak a termálvíz. Az ide látogatókat a Thermal Strand és Gyógyfürdő várja. A 39 °C-os alkáli-hidrogénkarbonátos víz kiválóan alkalmas regenerálódásra és különböző mozgásszervi és reumatikus betegségek kezelésére. 
Tiszafüred számos szabadvízi strandja homokos parttal, hatalmas füves, fákkal övezett területtel kedvelt a kisgyermekes családok körében is. 

A város legrangosabb műemléke a volt Lipcsey-kúria, mely a Kiss Pál Múzeumnak ad helyet. A gyűjteményt mintegy 13.000 db-ból álló néprajzi, történeti, természettudományi és képzőművészeti műtárgy és dokumentum alkotja.

A népművészet iránt érdeklődők megismerkedhetnek a híres tiszafüredi fazekassággal, megtekinthetik a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat. Szintén a népi hagyományokat őrzi a Bőrműves Alkotóház , ahol a mai kor igényeit kielégítő használati tárgyakat készítenek. 

Tiszafüred egész nyáron színes programokkal várja a turistákat. Ezek közül legjelentősebb a júliusban megrendezésre kerülő háromnapos fesztivál, a Tiszafüredi Halasnapok. A rendezvény változatos könnyűzenei programokkal, művészeti csoportok bemutatóival, sporteseményekkel és családi programokkal várja az érdeklődőket.

 

Forrás: http://tiszafured.kornyeke.hu

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »