Programok / Családoknak, gyerekeknek

Település:
Pest megye, Szigethalom

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


TROPICARIUM BUDAPEST


Cápák, ráják, 2 Mississippi aligátor, játékos kis majomcsaládok, interaktív játékfal, színpompás halak ezrei és sok meglepetés a Tropicariumban, ahol mindig történik valami. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg -többek között- a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó halak, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt. Fő célunk a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés. Törekvésünk, hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.

Állatkertünk az év minden napján 10:00 órától 20:00 óráig várja Önöket, pénztárzárás: 19:00 órakor

Ettől eltérő időpontok:
December 24. 10-14 óráig (pénztárzárás: 13 órakor)
December 25. 12-19 óráig (pénztárzárás: 18 órakor)
December 26. 10-20 óráig (pénztárzárás: 19 órakor)
December 31. 10-18 óráig (pénztárzárás: 17 órakor)
Január 1. 12-19 óráig (pénztárzárás: 18 órakor)

Mit láthatnak nálunk?
Állatkertünkben nem csak a mélyvízi világ egy részét mutatjuk meg a látogatóknak, hanem a trópusi esőerdő egy kicsiny darabját is, ahol negyedóránként megdördül az ég, elered az eső és villámok cikáznak a lustán elnyúló Mississippi aligátorok felett. Mindemellett a Tropicariumban található Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma a 1.4 millió liter sós vizet magába foglaló cápaakvárium, melyben 5 db kétméteres cápa, ráják és egy hazánkban csak nálunk megcsodálható félig cápa, félig rája cápafarkú gitár rája csodálható meg. A hatalmas akvárium mellett még legalább 50 más fajta „kisebb” (5-40.000!! literes) akvárium és terrárium is látható.

Tegyünk egy kis sétát és nézzük, milyen állatok is "laknak" nálunk.

Az 1. teremben a magyar fauna halai láthatók, köztük a magyar védett halak is. Külső medencénkben természetes környezetben figyelhető meg a víz alatti világ.

Továbbhaladva már az esőerdők mélyére képzelhetjük magunkat, hisz fejünk felett szabadon röpködő egzotikus, színpompás madarakkal, és játszi könnyedséggel ugráló selyemmajmokkal találkozhatunk, nem beszélve az elegánsan elnyújtózó zöld, sárga, piros és más színű kígyókról.

A következő teremben az aligátorok és a trópusi esők birodalmába lép az ember.
A galérián a kaméleonok, óriás teknősök, pókok és skorpiók várják a látogatókat, természetesen ők nem szabadon….

Az édesvízi osztályon Ázsia és Afrika gyönyörű és érintetlen tavaiban élő halakat láthatják a látogatók az eredetihez hű környezetben, fantasztikus zöld vízinövények és sziklák között. Itt a piranják a "sztárok", hiába, a hírük nem tökéletes…
S mikor az ember a sok látványtól azt sóhajtaná, hogy ennél jobb már nem jöhet, hirtelen egy 11 méteres látványalagútban találja magát, ahol karnyújtásnyira úsznak el a látogatók felett a félelmetesnek tűnő cápák, ráják és a majd két méteres cápafarkú gitár rája.

A Tropicarium szakképzett és búvárvizsgával rendelkező állatgondozói hetente merülnek le, hogy kézből etessék a cápákat és tisztítsák a medencét. Alkalmanként 12-15 kg tengeri halat adnak a ragadozóknak. A cápaetetés minden csütörtökön 3 órakor látható, amikor is búvárvizsgával rendelkező állatgondozóink alámerülnek a 4 méteres sós víznek és kézből megetetik a tengerek csúcsragadozóit.

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »