Általános iskolák

Település:
Heves megye, Kisköre


Vásárhelyi Pál Általános Iskola


 

 

3348 Kisköre, Széchenyi út 42.

tel./fax: (36) 358-213

tel.: (36) 558-004

e-mail cím: vpai.intezmenyvezeto@gmail.com

intézményvezető: Oláhné Balogh Éva

www.kiskoreiiskola.hu 

2007. szeptember 1-jétől iskolánk társulásos formában működik: Tarnaszentmiklósról a felső tagozatos tanulók járnak hozzánk, Tiszanánáról pedig a felső tagozatosok közül 35 fő. Így iskolánk jelenlegi létszáma 415 fő, 17 tanulócsoportunk van.

 

Intézményünkben az esélyegyenlőség megteremtése mellett kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, ezért évek óta a következő szakköröket működtetjük: idegen nyelvi, Suliújság "újságszerkesztés", "Vásárhelyi Kör", kézműves "kézműves" tanszak, néptánc, társastánc, túraszakkör, teniszoktatás, foci suli, Megyei Környezetismereti verseny.

1987-óta minden évben megrendezésre kerül a Vásárhelyi Diáknap.

 

2002-ben avattuk fel az EU-s tantermünket, amely nagy segítséget nyújtott abban, hogy tanulóink jobban megismerjék az Európai Unió országait, és annak mindennapi életét.
Településünknek 2002-től testvérkapcsolata van a lengyelországi Namyszlowwal, az erdélyi Zágon településekkel. Intézményünk "Vásárhelyi Kör"-ének diákjai már két alkalommal keresték fel Burgerland főbb magyar vonatkozású történelmi helyeit.

2008. októberében avattuk fel Iskolatörténeti Kiállításunkat, amellyel méltó emléket állítottunk a múltnak.

A Diákönkormányzat évente nyári táborozásra viszi tanulóinkat az ország más-más tájára.

 

Minden év júliusában egy hetes Művészeti Alkotótábor működik iskolánkban, ahol a tanulók megismerkedhetnek a különböző kézműves technikákkal. Fontosnak tartom megemlíteni a "Vásárhelyi" kitüntető díjat, amelyet az a 8. osztályos tanuló (tanulók) kaphat, aki 8 éven keresztül kitűnő, vagy jeles eredménnyel végzett, és a különböző szaktárgyi versenyeken megyei vagy országos szinten érmes helyezést ért el.

 

Forrás: https://kiskore.hu

 

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »