Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Mindszent HelyiVilága


Érik a meggy!


 

Kezdődik a nyár!

Többféle zöldséghez és gyümölcshöz tudunk az elkövetkező időszakban könnyebben  hozzájutni.

Lehetőségünkhöz mérten használjuk ki ezt!

Meggyleves egyszerűen

Hozzávalók:

      0,5-1,5 kg meggy, legtöbben aprószemű meggyból készítik, de mi a nagyszeműt szeretjük.

      cukor, liszt, vagy pudingpor, fahéj,

      1-2 szem szegfűszeg, aki szereti

      1-2 cl rum

 

Elkészítése:

 

Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.

Én nem magozom ki, mert így tetszetősebb.

Ha több vízzel tesszük fel akkor nem lesz szép piros a kész étel.

Teszünk bele tetszés szerint cukrot, fahéjat.

Addig főzzük, amíg a meggyek egy kicsit megrepednek és a magja könnyen elválik a gyümölcs húsától.

Cukorból lisztből készítünk egy kis habarást , rátesszük, forrás után néhány percig főzzük.

Megkóstoljuk elég ízletes-e esetleg cukrot fahéjat teszünk bele utólag és a pici rumot is bele lehet tenni.

 

Lehűtjük és tálaljuk!

 

Jó étvágyat!

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »