Érik a meggy!
Kezdődik a nyár!
Többféle zöldséghez és gyümölcshöz tudunk az elkövetkező időszakban könnyebben hozzájutni.
Lehetőségünkhöz mérten használjuk ki ezt!
Meggyleves egyszerűen
Hozzávalók:
0,5-1,5 kg meggy, legtöbben aprószemű meggyból készítik, de mi a nagyszeműt szeretjük.
cukor, liszt, vagy pudingpor, fahéj,
1-2 szem szegfűszeg, aki szereti
1-2 cl rum
Elkészítése:
Tetszés szerinti meggyet feltesszük főni kb. kétszer annyi vízben, mint a meggy.
Én nem magozom ki, mert így tetszetősebb.
Ha több vízzel tesszük fel akkor nem lesz szép piros a kész étel.
Teszünk bele tetszés szerint cukrot, fahéjat.
Addig főzzük, amíg a meggyek egy kicsit megrepednek és a magja könnyen elválik a gyümölcs húsától.
Cukorból lisztből készítünk egy kis habarást , rátesszük, forrás után néhány percig főzzük.
Megkóstoljuk elég ízletes-e esetleg cukrot fahéjat teszünk bele utólag és a pici rumot is bele lehet tenni.
Lehűtjük és tálaljuk!
Jó étvágyat!
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók