Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Deákné Rácz Edith


Gyümölcskenyér


A hagyományos Karácsonyi Beigli mellett egyre népszerűbbek a gyümölcskenyerek, a mézes figurák, vagy a kókusszal beforgatott édességek.

De, sokan készítenek sütés nélküli sütiket, édességeket, mivel ezek kevésbé időigényesek.

Ezekből én most a mi gyümölcskenyerünket szeretném nektek bemutatni.

Hozzávalók:

1 bögre olvasztott vaj, vagy margarin ( ez kb. 15 dkg),

1 bögre cukor,

2 bögre liszt,

5 tojás,

2 teáskanál sütőpor,

fél bögre darabolt dió,

fél bögre darabolt aszalt gyümölcs ( lehet vegyesen, szilva, mazsola, vörös áfonya, sárgabarack),

3/4 tábla darabolt étcsokoládé,

2 teáskanál rum aroma,

2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

A vajat megolvasztom, majd habosra keverem a cukorral. Egy másik edényben a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét összekeverem, és meglocsolom a rummal.

Ezután megszórom a 2 evőkanál liszttel, és átkeverem. A cukros vajjal felverem a tojásokat, majd hozzákeverem a a lisztet, és a sütőport. Végül a vegyes gyümölcsös diót hozzáadom a masszához. 

Végül 2 kivajazott, lisztezett őzgerinc formába töltöm. Előmelegített sütőben 200 fokon (közepes lángnál egy kicsit erősebb), 35-40 perc alatt készre sütöm. 

Tűpróbával nézem meg, hogy átsült-e.

Külsejét lecsorgatom citrom mázzal, vagy csoki mázzal.

Képtalálat a következőre: „gyümölcs kenyér fehér mázzal kép”

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »