Gyümölcskenyér
A hagyományos Karácsonyi Beigli mellett egyre népszerűbbek a gyümölcskenyerek, a mézes figurák, vagy a kókusszal beforgatott édességek.
De, sokan készítenek sütés nélküli sütiket, édességeket, mivel ezek kevésbé időigényesek.
Ezekből én most a mi gyümölcskenyerünket szeretném nektek bemutatni.
Hozzávalók:
1 bögre olvasztott vaj, vagy margarin ( ez kb. 15 dkg),
1 bögre cukor,
2 bögre liszt,
5 tojás,
2 teáskanál sütőpor,
fél bögre darabolt dió,
fél bögre darabolt aszalt gyümölcs ( lehet vegyesen, szilva, mazsola, vörös áfonya, sárgabarack),
3/4 tábla darabolt étcsokoládé,
2 teáskanál rum aroma,
2 evőkanál liszt.
Elkészítés:
A vajat megolvasztom, majd habosra keverem a cukorral. Egy másik edényben a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét összekeverem, és meglocsolom a rummal.
Ezután megszórom a 2 evőkanál liszttel, és átkeverem. A cukros vajjal felverem a tojásokat, majd hozzákeverem a a lisztet, és a sütőport. Végül a vegyes gyümölcsös diót hozzáadom a masszához.
Végül 2 kivajazott, lisztezett őzgerinc formába töltöm. Előmelegített sütőben 200 fokon (közepes lángnál egy kicsit erősebb), 35-40 perc alatt készre sütöm.
Tűpróbával nézem meg, hogy átsült-e.
Külsejét lecsorgatom citrom mázzal, vagy csoki mázzal.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók