Békebeli rumpuncs szelet- alkohol nélkül
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 db tojás
9 dkg porcukor
1 evőkanál étolaj
3 db rumpuncs pudingpor (főzős)
1 kávékanál sütőpor
1 kis csipet só
az alsó lap kenéséhez:
:
10 dkg csokoládé
50 ml habtejszín
a krémhez:
3 dl tej
1 tejszín ízű pudingpor
10 dkg cukor
5 dkg csokoládé
4 db oreo keksz morzsára törve
4 db oreo keksz darabosra törve
10 dkg vaj
150 ml Meggle cukrászhab
a bevonathoz:
9 dkg vaj
9 dkg porcukor
1 evőkanál tej 40 gramm főzés nélküli puncs pudingpor
(a tepsi 23×34 cm-es)
ELKÉSZÍTÉS:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tojást, a porcukorral és sóval habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk az olajat és a sütőporral vegyített pudingporokat. A masszát a tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20 perc).
A krémhez a pudingot a tejben megfőzzük, még forrón hozzákeverjük a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot habosra keverjük és tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
A tejszínt felforrósítsuk, hozzáadjuk az összetördelt csokoládét és fényesre keverjük.
A piskótát kétfelé vágjuk, az egyik lapra rákenjük a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd rásimítjuk az oreós, tejszínes pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig a krémre helyezzük, enyhén rányomva.
A mázhoz valókat vízgőz felett addig keverjük, amíg jól besűrűsödik. Gyorsan bevonjuk vele a süteményt, mivel hamar köt. (Én még díszítő dekorral megszórtam.)
Hűtőbe téve pár óra múlva szeletelhető.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók