Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Burjan Ildiko


Betyárkrumpli




Betyárkrumpli 

 
 
  
Betyárkrumpli az ősöktől
 
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
 
 régi kedvencem ez az étel, elég vitatott, többfelé többféleképp csinálják/ismerik. Én a nagymamám és édesapám részéről ismerem a receptet, egy kis hajdúsági falucskából. Nálunk a családban ez így terjedt el. Habár kicsit nehéz étel, gyerekkoromban többször is kértem tőlük, hogy csináljanak nekem. Szeretem, mert egyszerű, magyaros, kiadós. Könnyen variálható kaja, talán ezért van belőle több variáns.
 

hozzávalók 4 adag

 

 
 
 

elkészítés

 

  1. A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, a burgonyát kb. fél centi vastag karikákra vágjuk, a hagymát ízlés szerint kockázzuk vagy szintén karikázzuk.
  2. A burgonyát külön edényben összekeverjük a sóval, borssal és fűszerpaprikával, én egy kis olajjal szoktam ezt megsegíteni.
  3. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felcsíkozzuk és bevagdossuk, hogy csillag alakúra süljön.
  4. Kicsit beolajozott tepsibe borítjuk a burgonyát, a kolbászt és a szalonnát. Ha kevésbé zsírosan szeretnénk, előtte a kolbászt és a szalonnát megpiríthatjuk, és sütés közben is hozzáadhatjuk a burgonyához a zsírjuk nélkül.
  5. Ha a burgonya kezd puhulni, hozzáadjuk a hagymát, összekeverjük, és még sütjük egy kis ideig. 150 fokon kb. 1 óra alatt kész sütőtől függően.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »