Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Cikk írója:
Erős Zsuzsanna


Kőfejek


Az esztergomi bazilika önmagában is vonzó és látványos értéke a városnak, ám aki Esztergomba látogat, az sokszor nemcsak a bazilika miatt érkezik: a bazilikánál elterülő Erzsébet parkban három titokzatos kőfejet is találni.

A kőfejek nem csak misztikus, elmosódó vonásaik miatt érdekesek, hanem mert a hiedelem szerint gyógyító erővel bírnak.

Hogyan gyógyítanak a kőfejek?

A kőfejek gyógyító voltát nem bizonyítják tudományos kutatások, csupán egy régre visszanyúló legendáról van szó. A velük kapcsolatos elgondolások egyfelől olyan beszámolókra alapoznak, amelyeket az ide látogató emberek meséltek és mesélnek ma is, a kövek erejének tulajdonított gyógyulásuk, közérzetük javulása után. A gyógyerőt másfelől annak tulajdonítják, hogy Esztergom területén és közelében fut néhány Szent György vonal, melyeket ezoterikus tanok a Földet behálózó energiavonalaknak tartanak.

A kőfejeknek tulajdonított energia a hiedelmek szerint megszüntetheti az alvászavart, valamint enyhülést illetve gyógyulást nyújthat a mozgásszervi és belső szervi panaszokra. Sokan számolnak be arról, hogy a fejeknél tartózkodva energikusabbá válnak, feltöltődnek. Ehhez, mint mondják, nem kell mást tenni, csak, a legerősebb gyógyhatás érdekében lehetőleg a kora reggeli órákban érkezni, és egyenként pár percig mindhárom szobor fölé nyújtani a két kezet, tenyérrel felfelé. Hogy ez valóban segíthet-e, azt szkeptikusok vitathatják, de tény, hogy a gyógyulásban való hit önmagában is sokat jelenthet.

Forrás Femina

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »