Gombás rakott hús őzgerincben
Hozzávalók:
- 6.db.vékony szelet sertéskaraj
- szeletelt bacon
- 1. kisüveg szeletelt gomba
- 4.db. tojás
- liszt
- reszelt sajt
- só
- bors
Ahogyan készűl:
Egy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel keresztirányban úgy, hogy kétoldalt kilógjon a szalonna.
3 szelet karajt kiveregetünk, sózzuk, majd lisztbe, a 2 felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk. Egymás mellé a szalonnára tesszük őket.
A gombát egy kis olajon megpároljuk, majd a gázt lezárjuk, és ebbe 2 nyers tojást belekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A tojásos-gombás masszát a sajtos húsokra öntjük, majd egyenletesen eligazítjuk.
Ismét 3 szelet karajt sózunk, liszt-tojás-reszelt sajtba forgatjuk, és a gombás-tojásos masszára helyezzük egymás mellé. A kihajló szalonnaszeletekkel betakarjuk.
Alufóliával lefedve jó fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve még további fél órát sütjük-pirítjuk a rakott húst.
15-20 percig állni hagyjuk az őzgerincben, aztán egy tálra fordítjuk. Ha kicsit hűl még, szeletelhető. Mutatós és finom fogás, hidegen is jó. Köretnek vajas tört burgonyát szoktam.
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók