Kategória:
Receptek, Előétel receptek

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Házi párizsi


15 perc alatt házi párizsit tudsz készíteni ..............


Tudod, hogy mennyi munka van vele? Kikeverés + feltekerés

= 7 – 8 perc!

És minőségi parizert eszik a család. Nem olyant, amibe a gyárban

a szemetet darálták bele.

S ízfokozóval tették finommá.

Az én parizeremben NINCS ízfokozó, mert finom, úgy ahogy van.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A recept:

  • 1/2 kiló darált csirkemell (minél pépesebb legyen!)

  • 2 tojásfehérje

  • 2 dl tejszín

  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 evőkanál liszt

  • só, fekete bors

Elkészítés

Jól összekeverjük az összes hozzávalót.

Veszünk egy sütőpapírt.

Ráhalmozzuk a húsmasszát.

Feltekerjük kolbász formára.

Majd beletekerjük az egészet  alufóliába.

Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve.

Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük.

Forrásban lévő vízben főzzük 35 – 40 percet.

Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk.

Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük. Hűtés után jól szeletelhető.


zoldujsag.hu

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »