Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Erős Zsuzsanna


Zserbó


HOZZÁVALÓK

  • 15 dl tej
  • 5 dkg kristálycukor   
  • 1,5 dkg élesztő                                
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)             
  • 15 dkg vaj                    
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás sárgája         
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg dió (darált)
  • 20 dkg porcukor          
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 75 dkg baracklekvár      
  • A mázhoz:
  • 15 dkg kristálycukor               
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 db tojás fehérje
  • ELKÉSZÍTÉS

      1. A meglangyosított tejet összekeverjük 1 ek cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elmorzsoljuk el a felkockázott, hideg vajjal.Hozzáadjuk a sót, a megmaradt cukrot, az élesztős keveréket, valamint a tojássárgájákat, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd folpakba csomagolva mindegyik adagot 1 órán keresztül kelesztjük.
      2. A töltelékhez összekeverjük a darált diót a por- és a vaníliás cukorral. A lekvárt simárakeverjük.
      3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztadarabokat kb. 30 x 40 cm-es téglalapokká. Elosztjuk két tésztalapon a lekvárt és a diós tölteléket, egymásra helyezzük őket, ezután befedjük az utolsó lappal. A sütit tepsibe tesszük, és a 170 fokos sütőben 40-45 percig sütjük. Végül kivesszük és hagyjuk kihűlni.
      4. A mázhosűrű szirupot főzünk a cukorból és 1 dl forró vízből. A tűzről levéve beleszórjuk a felaprított étcsokit, és kevergetve hagyjuk kihűlni, azután beledolgozunk 1/2 tk vizet a tojásfehérjével együtt. A mázt a süti tetejére simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Felszeletelve kínáljuk

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »