Habos raffaelló szelet

Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Orbán Anita


Habos raffaelló szelet


Habos Rafaello Szelet

Hozzávalók:

  • 7 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 e.k. liszt
  • 15 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
  • 7 tojás sárgája
  • 3 cs. vanília pudingpor
  • 12 e.k. cukor
  • 1 l. tej
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dl tejszín
  • kókuszreszelék a tetejére

Elkészités:1) A tojások fehérjét felverjük keményre, folyamatosan hozzáadjagoljuk a cukrot, majd a végén finoman hozzákeverjük a 2 e.k. liszttel elkevert kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben 180 fokon világosra sütjük, ha túl sűl száraz lesz. 2)A krémhez a tojás sárgákat a vaníliáspudingporral,a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt belekeverjük a margarint.Rákenjük a krémet a kihűlt tésztára. Ezután a tejszínt felverjük és rákenjük a sárga krémre. a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, színes cukorkával díszíthetjük.

 Biri Néni hagymás Kiflije

Hozzávalók

  • 30 dkg.rétesliszt
  • 2-3 e.k. olaj
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 k.k. cukor
  • 2 dl. tej
  • 2 dkg. élesző
  • 2 vöröshagyma
  • őrőlt bors
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez

Elkészités:

1) Az élesztőt egy deci langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet elkeverjük a tojássárgával,csipetnyi sóval,a megkelt élesztővel,meg annyi tejjel,hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Alapossan kidolgozzuk,akkor jó,ha hólyagos és az edény falától elválik. Ekkor beleöntünk egy kiskanál olajat és további 3-4 percig dagasztjuk. Cipót formálunk belőle,lefedve langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd újnyi vastagra kinyújtjuk.

2) Amig a tészta pihen, a maradék olajon az apróra vágott vöröshagymát fedő alatt,kis lángon megpirítjuk és hagyjuk kihűlni. Megkenjük bele a kinyújtott tésztalapot,háromszögekre vágjuk, a háromszögekből pedig kifliket sodorgatunk. A tetejüket tojással megkenjük, és kikent tepsibe egymáshoz nem túl közel fektetjük. A forró sütőbe toljuk és 5 percig erős, majd takarék lángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a kiflik tetejét még forrón sós vizzel megkenjük,hogy szép fényesek legyenek.

Megjegyzés:

Elkészitési idő:80 perc plusz egy óra kelesztés 1 adag 300 kcal.

 


 

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »