Gyógyszertárak

Település:
Baranya megye, Mohács


Belvárosi Gyógyszertár


Belvárosi Gyógyszertár Mohács, Szabadság u.

 


ohács első gyógyszertára az 1801-ben Manika János által alapított "Szentháromság Patika" a Koronaherceg u.271. sz alatt nyitott meg. A következő 100 évben a patika többször gazdát cserélt, 1904-ben Schmidt Károly gyógyszerész tulajdonában lévő gyógyszertár a Széchenyi téren álló 696.sz Bléder-házba költözött, ahol azóta is folyamatosan működik,jelenleg 1990 óta "Belvárosi Gyógyszertár"-ként.
Az eltelt évszázad az épület állagán súlyos nyomokat hagyva múlt el, elodázhatatlanná vált a gyógyszertár teljes építészeti és szakmai felújítása 2008 nyarára.

A három hónapos, három ütemben és igen feszített tempóban végzett átépítési munkák befejeztével a Belvárosi Gyógyszertár megújult belső térrel - 41 év után - a Szabadság (volt Király) u. és a Vörösmarty u. sarkán 2008. november 3-án megnyitotta "régi-új" bejáratát.

A megújult-megszépült - talán a betérőt is nyugtató - környezettel, a munkatársak gyorsabb és szakmaszerető munkavégzését segítő berendezéssel, az új megoldásokkal is igyekszünk a rohanó élet elvárásainak mind jobban megfelelni.
Nagy kihívás, nemes feladat volt számunkra a patinás belváros 100 éves épületébe becsempészni és elrejteni a XXI. század technikáját, amely - hitünk szerint - a gyógyszerre és a jó szóra szoruló embereket ugyanúgy szolgálja, mint a gyógyszerészetet.

A gyógyszerészi hivatás és a mai kor elvárásainak megfelelően kialakított "Tanácsadó helyiség" lehetőséget nyújt az érdeklődőknek a gyógyszerésszel történő négyszemközti konzultációra is.

consisA szakmai szervezeteink által életre hívott és felügyelt gyógyszerészi gondozási program keretében jelenleg a lakosság jelentős részét érintő "Metabolikus szindróma", mint tünetcsoport szűrésére illetve megelőzésére összpontosítunk: az érdeklődők előre egyeztetett tanácsadási időpontban vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérésen vehetnek részt.

A "régi" gyógyszertár egyik szárnyának helyiségeiből kialakított orvosi rendelőben - Vörösmarty utcai bejárattal - neves szakorvosok várják a gyógyulni vágyókat.

Az átépítési munkák befejeződtek, az átalakítás azonban még javában folyik: számos terv és ötlet vár a közeljövőben megvalósításra, melyek - szándékunk és reményeink szerint - a munkatársainktól segítséget várók komfortérzetét és egészségi állapotát tovább javítják!

Elérhetõségeink:


Belvárosi Gyógyszertár                                   Gyógyközpont                                   Erdõk-Mezõk Patikája
7700 Mohács, Szabadság u. 26.                     7700 Mohács, Szabadság u. 26.                      7700 Mohács, Szabadság u. 26.
e-mail: info@m-patikus.hu                               (bejárat a Vörösmarty utca felõl)                       tel: 69 / 510-240
tel: 69 / 510-240
fax: 69 / 510-241


NYITVA TARTÁS

Hétfõ - Péntek 8:00 - 18:00
Szombat 8:00 - 12:00
Vasárnap

Forrás: m-patikus.hu/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »