Település:
Tolna megye, Tolna


MAG-Ház - turisztikai látogatóközpont és műszaki-kulturális bemutatóhely


MAG-Ház - turisztikai látogatóközpont és műszaki-kulturális bemutatóhely

 

Elérhetőségek:

Telefonszám: 74/540-117
Cím: Tolna, 7130 Tolna, Bajcsy-Zsilinszky utca 73/b, Magyarország
 

MAG-Ház (turisztikai látogatóközpont és műszaki-kulturális bemutatóhely). Intézményük egész évben állandó és időszaki kiállításokkal várja a látogatókat, valamint a városi könyvtárként működő Tudástár is itt található. Rendezvénytermünk alkalmas konferenciák, előadások megtartására is.

A tolnai MAG-Ház egy olyan turisztikai látogatóközpont, amely interaktív módon „meséli el” a Duna-szabályozás és Tolna, az egykori „malomnagyhatalom” történetét.

A MAG-Ház széles körű szolgáltatást kínál, hiszen kiállítótér, tudásközpont, konferencia-helyszín és információs központ is egyben.

A malomtechnika fejlődése követhető nyomon az állandó malomtörténeti kiállítás által, amelynek fő látványossága egy életnagyságú hajómalom modell. A különböző szemtermésekből összeállított gyűjtemény a fontosabb gabonafélék közvetlen megismerését teszi lehetővé, ezen kívül a kenyérkészítés folyamatába is bepillantást nyerhetünk. A látnivalók sorát egy időszakosan megújuló művészeti tárlat is színesíti. A könnyed, önfeledt szórakozásról a MAG-Ház tematikájához illeszkedő játszótér gondoskodik. 

Az idelátogató csoportoknak előzetes egyeztetés szerint megmutatjuk Tolna város nevezetességeit is: Hősök tere, római katolikus templom, kálvária-kápolna, Duna-holtág és vízi tanösvény, Selyemgyár Múzeum, Kékfestő Műhely, mözsi malom, Verseghy Ferenc habán kerámiáinak kiállítása.

A program bővíthető borkóstolással (a tolnai és a szekszárdi borvidék boraiból) és tolnai halászlé főzéssel.

Rendezvénytermünk tökéletes választás konferenciák, előadások, üzleti tárgyalások, tréningek megtartásához. A terem projektorral, hangosítással, vizuál táblával és klímával felszerelt.

 
Forrás: https://www.utazzitthon.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »