Oktatási intézmények

Település:
Budapest, 23. kerület


Soroksári Botanikus Kert


Soroksári Botanikus Kert

1238 Budapest, Túri István út 1. | +36-1-287-2432 | http://sorbotkert.hu
 
 
 

2016. január 1-től a Corvinus Egyetem Budai Campusának karai (Élelmiszertudományi Kar, Kertészettudományi Kar, Tájépítészeti és Településtervezési Kar) a Szent István Egyetem részei.

A Soroksári Botanikus Kert létesítését a Kertészeti és Szőlészeti Főiskola Tanácsa 1962-ben határozta el. Célja a növénytani gyakorlati oktatás fejlesztése volt, elősegítve, hogy a leendő kertészmérnökök közvetlen kapcsolatba kerüljenek a növényekkel.

 
 

Hosszadalmas vizsgálódás után a kert helyét Soroksár Péteri majorban jelölték ki, ahol már több tanszék jól működő kutatási területtel rendelkezett. A Kert létesítésének célja az volt, hogy hosszú távon eleget tegyen a fontosabb botanikus kerti feladatoknak: bekapcsolódjon a botanikus kertek nemzetközi hálózatába és magcserekatalógust (Index Seminum) adjon ki, továbbá helyszínt és növényanyagot biztosítson az egyetemi oktatáshoz és kutatáshoz, valamint ismeretterjesztő és természetvédelmi feladatokat lásson el.

A létrehozott élőgyűjtemények az oktatás mellett a botanikai kutatásokat szolgálják, de ma már egyre inkább előtérbe kerülnek az ismeretterjesztési, turisztikai feladatok is: a Soroksári Botanikus Kert egyre népszerűbb a tanulni és kirándulni vágyó, a természet értékei iránt érdeklődők körében.

Nyitvatartás:

Hétfő 08.00 – 16.00
Kedd 08.00 – 16.00
Szerda 08.00 – 16.00
Csütörtök 08.00 – 16.00
Péntek 08.00 – 16.00
Szombat 09.00 – 16.00

A bejelentett csoportok részére hétfőtől szombatig szakvezetést egész évben (télen is) biztosítunk, amelynek időtartama 1,5-2 óra.

További információk:

Parkolás: saját parkolóban ingyenes

Kapcsolat:

Telefon: +36-1-287-2432
Email: info@sorbotkert.hu
Honlap: http://sorbotkert.hu
 
 
 
 
Forrás: https://23.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/szolgaltatas/soroksari-botanikus-kert

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »