Település:
Somogy megye, Siófok

Létrehozva:
2019-09-18 11:59:16


Thanhoffer villa (régen Horthy villa)


Siófokon a turisták által legkedveltebb utcájában, a Petőfi sétányon található az impozáns külsejű műemlék Thanhoffer villa, amely Horthy villaként is ismert, hiszen egykor Horthy Miklós kormányzó főhadiszállása volt.

Az épület az eredeti elnevezését Dr. Thanhoffer Lajos orvosprofesszor után kapta, mivel a professzor építette a villát 1897-ben.
Ma a szépen felújított villaépületben a KJF nyilvános könyvtára működik.

Miután a siófoki Kodolányi János Főiskola megkapta a Thanhoffer villa épületét, egyből hasznosította is és megnyitotta benne a könyvtárát. Az épület akkor még felújításra szorult, de 2004 márciusára ennek munkálatai kívülről és belülről is elkészültek. A főiskolai tudományos és nyilvános könyvtár modern technikával lett felszerelve, így az olvasótermek mellett internet szobák, multimédiás eszközökkel ellátott kutatószobák kaptak teret. A könyvtári gyűjtemény részét képezik azok az anyagok melyek az idegenforgalmi, és vendéglátói oktatást szolgálják. A könyvtári gyűjteményben még turisztikai információkat is nagy mennyiségben kutathatunk.

A Kodolányi János Főiskola Siófoki Regionális Oktatási Központjának könyvtárában napjainkban mintegy 10 ezer kötetet kölcsönözhetünk vagy helyben lapozgathatunk. A könyvek mellett, film- és hanganyagok is kölcsönözhetőek. A szép műemlék épületben megfelelően kialakított könyvtár alkalmas különféle kisebb rendezvények, fogadások megrendezésre.

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »