Sajtos-krumplis pogácsa receptje

Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Vécsey Lászlóné


Sajtos-krumplis pogácsa receptje


Sajtos-krumplis pogácsa

 

hozzávalók 4 adag

  1.  Elkészítés

    1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt felfuttatjuk benne.
    2. A sajt és a lekenéshez való vaj kivételével az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. 
    3. Az áttört krumpli még langyosan kerül bele a tálba. 
    4. Miután szép egyneműre összegyúrtuk, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, 
    5. és megkenjük olvasztott vajjal, utána ráreszeljük a sajt majdnem felét. 
    6. Hajtogatjuk, majd letakarva fél órát pihentetjük.
    7. Fél óra múlva újra kinyújtjuk, megkenjük újra vajjal, és megszórjuk reszelt sajttal. 
    8. Annyi sajtot hagyunk még, hogy szaggatás után meg tudjuk szórni a pogácsák tetejét. 
    9. Újra meghajtjuk, majd megint pihentetjük fél órát.
    10. Végül 1 cm vastagra kinyújtjuk (ez most több lett, így a sütőben a pogácsák jól el 
    11. is dőltek), majd kiszaggatjuk. 
    12. A pogácsákat felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk méretes 
    13. közökkel, mert sülés közben szépen megnőnek.
    14. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15 perc alatt megsül.
    • sütési hőfok: 200°C
    • sütési mód: hőlégkeveréses

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »