Narancstorta
Hozzávalók:
1 db készen vásárolt kakaós piskóta tortalap. (Süthetünk is, de elég magas legyen, hogy 3 lapra tudjuk vágni.)
5 cl rum, 2 db narancs leve.
A 3 lapra vágott tortalapokat meglocsoljuk a rum és narancslé keverékével.
Krém:
4 tojás sárgáját, 1 egész tojást, 3 narancs reszelt héját, 1 narancs levét, 2 ek. tejet gőz fölött folyamatos kevergetés közben krémmé főzzük.
20 dkg porcukrot és 20 dkg vajat habosra keverünk és hozzá adjuk a kihűlt krémet.
Egy tortalapot megkenünk vékonyan baracklekvárral, majd a krémmel. Rátesszük a következő lapot és ugyanígy megkenjük.
A maradék krémmel vonjuk be a tortát. Díszitsük narancs szeletekkel.
Kiemelt ApróHirdetések
További kiemelt ApróHirdetések »
HelyiVilága magazin ajánló
Helyi látnivalók
Helyi Programok / események
További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók