Kategória:
Receptek, Desszert receptek

Cikk írója:
Nagy Robertne


Narancstorta


Hozzávalók:

1 db készen vásárolt kakaós piskóta tortalap. (Süthetünk is, de elég magas legyen, hogy 3 lapra tudjuk vágni.)

5 cl rum, 2 db narancs leve.

A 3 lapra vágott tortalapokat meglocsoljuk a rum és narancslé keverékével.


Krém:

4 tojás sárgáját, 1 egész tojást, 3 narancs reszelt héját, 1 narancs levét, 2 ek. tejet gőz fölött folyamatos kevergetés közben krémmé főzzük.

20 dkg porcukrot és 20 dkg vajat habosra keverünk és hozzá adjuk a kihűlt krémet.

 

Egy tortalapot megkenünk vékonyan baracklekvárral, majd a krémmel. Rátesszük a következő lapot és ugyanígy megkenjük.
A maradék krémmel vonjuk be a tortát. Díszitsük narancs szeletekkel.

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »