- 1 db leveskocka
- 10 dkg füstölt saj10 dkg ementáli sajt
- 1 ek liszt
- 2 dl tejszín
- só
- 4 szelet barna kenyér (vagy ha kevés az időnk, kényelmesebb levesgyöngyöt használni)
ELKÉSZÍTÉS
- A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad.
- Habverővel simára keverjük a lisztet 1 dl vízben, és a leveshez adjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve 5 percig főzzük. Azután felforraljuk, és megsózzuk.
- A kenyérszeleteket felkockázzuk, és megpirítjuk őket ( vagy levesgyöngy) - ezekkel tálaljuk a krémlevest.
Érdemes kipróbálni cipócskába töltve - szép látvány és nagyon ízletes!