Kategória:
Receptek, Főétel receptek

Cikk írója:
Szepesiné Deim Judit


SAJTKRÉMLEVES


HOZZÁVALÓK

  • 1 db leveskocka
  • 10 dkg füstölt saj10 dkg ementáli sajt
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • 4 szelet barna kenyér (vagy ha kevés az időnk, kényelmesebb levesgyöngyöt használni)

ELKÉSZÍTÉS

    1. A leveskockát felfőzzük 6 dl vízzel, majd beletesszük a kétféle lereszelt sajtot, és kis lángon addig főzzük, amíg a sajt felolvad.
    2. Habverővel simára keverjük a lisztet 1 dl vízben, és a leveshez adjuk. Hozzáöntjük a tejszínt, és kevergetve 5 percig főzzük. Azután felforraljuk, és megsózzuk.
    3. A kenyérszeleteket felkockázzuk, és megpirítjuk őket ( vagy levesgyöngy) - ezekkel tálaljuk a krémlevest.

Érdemes kipróbálni cipócskába töltve - szép látvány és nagyon ízletes!

 

 

 

HelyiVilága magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »