Település:
Zala megye, Keszthely

Létrehozva:
2019-09-01 09:51:55


Óvodák


Keszthely város óvodái egy nevelési intézményt képeznek, mely intézmény egy székhely óvodával és öt tagóvodával működik.

Alapelveink, nevelésfilozófiánk azonos. A gyermekközpontú, szeretetteljes, családias légkört hirdetjük, melyben a gyermekeket egyéni képességeik szerint neveljük, fejlesztjük. A gyermekek testi-lelki gondozását, érzelmi biztonságuk megteremtését és a szocializáció minél teljesebb kibontakoztatását hangsúlyozzuk – természetesen – a családi neveléssel együtt. 
Nevelési programunk olyan életfeladat teljesítésére orientál, amelyben a gyermekek megtanulnak eligazodni az őket körülvevő környezetben, megtanulnak beszélni, tevékenykedni, együttműködni, miközben különféle viselkedésformákat sajátítanak el. Mindezt jól szervezett tevékenységgel, nevelői segítséggel, a mindennapi élet feltételeivel és eszközeivel biztosítjuk. 
Nevelésünk a gyermekek alapvető tevékenységére, a játékra, mozgásra, a környező világ tevékeny megismerésére, a kommunikációra, a mesére és nem utolsó sorban művészi élmény-nyújtásra épít. 
Nevelői és alkalmazotti közösségünk stabil. Az intézmény élén intézményvezető áll. Ezen kívül 1 fő általános helyettes, valamint 54 fő főiskolai végzettséggel rendelkező óvodapedagógus, 37 fő - a nevelő munkát közvetlenül segítő – dajka, és 3 irodai dolgozó végez napról-napra lelkiismeretes, elkötelezett, szakmai tapasztalatokban gazdag munkát. 
A gyermekek nevelésében logopédus, gyógypedagógus, - szükség esetén – pszichológus segíti a szakszerű munkát. 
Nevelési szemléletünk és módszereink jó gyakorlatára a szülői bizalom, és az óvodák férőhelyének kihasználtsága a garancia. 
Nyitottan és örömmel várjuk az érdeklődő szülőket, gyermekeiket, és természetesen a kapcsolataikat bővíteni szándékozó kollégákat is. 

"Miközben megpróbálunk mindent megtanítani gyermekeinknek az életről, gyermekeink megtanítják nekünk, hogy miről is szól az élet."

Központi név: Életfa Óvoda

Tagintézmények megtalálhatók a következő utcákban

1. Vaszary Kolos u. óvoda

2. Gagarin u. óvoda

3. Kísérleti u. óvoda

4. Soporn u. óvoda

5. Tapolcai u. óvoda

6. Vörösmarty u. óvoda

Forrás: keszthelyiovodak.hu weboldal

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »