Hivatalok, hatóságok

Település:
Csongrád megye, Mindszent

Létrehozva:
2019-10-08 09:26:28


Komp: Baks-Mindszent


A Magyar Révhajósok Egyesülete célul tűzte ki, hogy újra megnyíljanak korábban megszüntetett átkelőhelyek.

Baks-Mindszent

6:00-tól 17:30-ig folyamatos üzemidővel közlekedik a komp.

Elérhetőség:30/385-81-11

 

Magyar Révhajósok Egyesülete

 

A Tököl-Százhalombatta között közlekedő kompátkelés (2019.08.12-től) újra üzemel! (06-20 óra között minden egész órakor indul Százhalombattáról)

 

Megértésüket köszönjük!

A belvizeken – a Dunán, Tiszán és mellékvizeiken – a keresztirányú hajózást kompok és révek bonyolítják le. Az üzemeltetők és a tulajdonos önkormányzatok érdekvédelmi szövetségbe tömörültek, felismerve az együttműködés előnyeit.

A Magyar Révhajósok Egyesülete 1996-ban alakult meg. Jelenleg 57 üzemelő átkelőhely a tagja és évenként országos szakmai tanácskozáson találkoznak, hogy meghallgassák a működéssel kapcsolatos törvények, rendeletek előkészítő munkáit, illetve az ezzel kapcsolatos észrevételeket.

A kompok- és révek közutakat kötnek össze, találkozási pontokat képeznek a partok között, ezért általában az alapvető infrastruktúrával rendelkeznek. Az átkelőhelyek környezetében a vízi túrázok szívesen kötnek ki, táboroznak, mivel a Tisza, Bodrog természeti szépségekben bővelkedő folyók magas partjai miatt ezen helyeken lehet kedvezően megállni.

Mindezek miatt azt mondjuk, hogy minden átkelőhely egy kis logisztikai központ. Fejlesztése, az adottságok kihasználása célszerű és érdekünk.

A Magyar Révhajósok Egyesülete többek között célul tűzte ki, hogy újra megnyíljanak korábban megszüntetett átkelőhelyek. Álláspontunk szerint ezek az egységek fő funkciójuk ellátása mellett, kis logisztikai központokká fejlődhetnének, s emellett turisztikai szempontból is fontos szerepet tölthetnek be.

Forrás: http://kompok-revek.hu/

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »