Civil szervezetek

Település:
Bács-Kiskun megye, Solt


Kopolya Természetbarát és Horgászegyesület


Az egyesület mára 80 fős tagsággal rendelkezik, 35 gyerek tagunk van.

Kopolya Természetbarát és Horgászegyesület

 

Adatlap
Postacím: 6320 SOLT, Vecsei út 17.
Elnök: Kalmár Pál
Elnökségi tag: Horváth László, Nyéki Attila, Bajusz László
Titkár: Vasaji Sándor
Ellenörző bizottság: Németh József, Török Imre, Szellák Tibor
Fegyelmi Bizottság: Pásztor Imre, Rácz György, Mészáros Sándor
Számlavezető bank: Solt és Vidéke Takarékszövetkezet
Bankszámlaszám: 52600010-1003224

 

 

 

 

 

 

 

 


Az elzárt szigetet

 

Az egyesület 2000-ben alakult 20 fővel. Célként a város központjában lévő, de elhanyagolt, kopolya rendbetételét tűztük ki célul. Ötven, a környezetvédelmet a szívügyének tekintő ember több millió forintot adott össze, hogy elkezdődhessenek a munkálatok. A saját erőhöz kapóra jött, hogy az önkormányzat a csapadékvíz-elvezetés rendezése miatt besegített a munkába. 2001 tavaszán kezdtük el lecsapolni a szennyvizet, majd a munkagépek kitisztították a nádast, szigeteket hoztak létre a tavon belül. Ezután újra feltöltötték vízzel, és megkezdődött a terület szépítése, fákat ültettetünk, fűvesítettünk, hidat építettünk, szemeteseket, padokat helyeztünk ki. Fontos megjegyezni, hogy a lecsapolás közben az őshonos csíkhal számára kisebb öblöket tartottunk fenn, és a munkák végeztével visszatelepítettük őket. A feladatok jó részét társadalmi munkában oldottuk meg, nagyon sok azóta is az egyéni felajánlás. Évente többször telepítünk halat, több millió forint értékben, főleg pontyot, amúrt, csukát, kárászt. Az újonnan kialakítandó tó részben elzárt szigetet hozunk létre, hogy a madárvilág háborítatlanul élhessen.

Az egyesület mára 80 fős tagsággal rendelkezik, 35 gyerek tagunk van. Az elnökség 3 havonta ülésezik, taggyűlést évente tartunk. A tagok nemcsak horgászok, hanem természetbarát, környezetvédelmet szem előtt tartó emberek. Van gyerek, ifjúsági, felnőtt és nyugdíjas csoport, a tagok tagdíjat fizetnek. Az egyesület nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat, várjuk is az új tagok jelentkezését. A tó is nyitott a látogatók előtt. Horgászjeggyel - ugyanúgy, mint az Aranykulcs Egyesületnél - bárki horgászhat a tavon. A kerítés a tavat védi a szemeteléstől, nem a horgászok elől zárja el. Napijegyeket a horgászboltban és a vendéglátó egységekben lehet vásárolni. Évente 3 horgászversenyt rendezünk, egyet a másik horgászegyesülettel közösen. Vezetőségünk baráti kapcsolatot tart fenn az Aranykulcs egyesülettel. Nyáron 25 gyerek 1 héten 2× táborozott a tóparton 1 hónapon keresztül, így lehetőséget biztosítottunk azoknak is nyaralásra, akiknek ez nem adatott meg


Horgászverseny

Az ellátásukat a vállalkozók és a családok oldották meg. Reméljük hagyományt teremtünk ezzel a lehetőséggel a jövőre nézve is. Télen kiváló korcsolyázóhely a tó befagyott felszíne, és a most készülő szánkózó domb mindenkinek jó szórakozást nyújthat a téli hónapokban is. Reméljük hamarosan játszótér és létesülhet a tó partján. Természetesen az egyesület a kopolya tó rendbetételével nem fejezte be a munkát. Jövő évben folytatjuk a tó hátsó részének a kialakítását, ehhez további összegeket gyűjtünk és a következő a Húgyó-tó lenne, amit kitisztítanánk. A feladatok megvalósításához a képviselő-testület pozitívan áll hozzá. A polgármester biztosított támogatásáról, hiszen közös célunk, hogy a városban lévő vizeink megfelelő környezetet kínáljanak a lakosok részére.

Vezetőség

 

Forrás: solt.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »