Városi Kórház, ügyeleti rend

Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Mátészalka

Létrehozva:
2020-01-12 16:54:09


Mátészalkai Kórház


Mátészalka, Kórház u. 2-4, 4700

Nyitva :  0-24-ig.

Telefonszám: (06 44) 501 501


 

         Bemutatkozás


  A Mátészalka és Vidéke újságban már 1912-ben arról cikkeztek, hogy Mátészalkán létesíteni kell egy kórházat, azonban ez az anyagiak hiánya miatt akkor nem valósulhatott meg. Így csak 1929-ben tudták lerakni az alapkövet, az építkezés pedig 1932-ben fejeződött be, az intézet, azóta folyamatosan épül és bővül.

 

A Mátészalkai Kórház elődje, Szatmár-Bereg-Ugocsa Vármegye Közkórháza 1932-ben nyitotta meg kapuit. 1950-ben új osztályok létesültek, ezzel a régió akkori egészségügyi központja lett. 1976-ban a további fejlesztések eredményeként új pavilonokat alakítottak ki. 1991-ben öt éves rekonstrukció fejeződött be. 1998-ban hotelszárnyak kialakításával és osztályok korszerűsítésével tovább gyarapodott a kórház, egy évvel később alakult az Emlődiagnosztikai Centrum és Szűrőállomás. 2006-ra fejeződött be a struktúraátalakulás. 2007-ben modern, ún. „multislice” CT-t állítottak üzembe, amellyel már tudományos értékű és pontosságú vizsgálatok is elvégezhetőek. A kórház még ugyanebben az évben az Év Kórháza választáson Környezet és Tisztaság- és az Infrastruktúra kategóriában első helyezést ért el.

 

Az intézet biztosítja és folyamatosan fejleszti az ellátási területein élő betegek ellátását, megőrizve és emelve a kórház szakmai színvonalát. A dolgozók, orvosok és ápolók a napi megfeszített munka mellett is időt fordítanak továbbképzésekre, szakmai fejlődésükre, több, a régióban megrendezésre kerülő szakmai versenyen, konferencián értek már el kimagasló eredményeket.

 

A kórház szívügyének tekinti a magas színvonalú betegellátás biztosítását az ellátási területünkön élő lakosok számára. Célja továbbá az információs technológia által támogatott együttműködés az alapellátással, a társkórházakkal és a progresszív ellátás magasabb szintjeivel. Hagyományaihoz híven igyekszik biztosítani a színvonalas, helyi szintű gyógyítást, gondos ápolást.

 

A rekonstrukcióknak köszönhetően a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház széles szakmai profillal dolgozik, ami 9 aktív, 1 krónikus fekvőbeteg osztályt, több mint 30 szakrendelést és 3 gondozó területet jelent, a gyógyító munkát pedig a korszerű diagnosztikai háttér is segíti.

 

A kórház szakmailag előírt orvostechnikai eszközökkel rendelkezik, amelyeket pályázatok, alapítványi és szponzori támogatások, valamint saját bevételek egy részének felhasználásával folyamatosan korszerűsítenek. A központi tömbben található műtőblokk műszaki felújítása biztosítja a kompetenciaszintnek megfelelő ellátásokat, és vele a betegellátás biztonságát.

 

A Mátészalkai Kórház kiemelten kezeli és preferálja az intézmények közötti együttműködésben a szakmai színvonal biztosítását és emelését, melyet a szorosabb együttműködés, racionalizálás és a szakmai integráció létrehozása garantál. Ez az együttműködés teszi lehetővé, hogy az ellátandó lakosság lehetőség szerint magas színvonalú és teljes körű ellátást kapjon.

 

   Forrás:  szszbmk.hu


 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »