Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Mezőtúr


Mezőtúri Harmatcsepp Óvoda


Harmatcsepp Óvoda

A Harmatcsepp Óvoda bemutatása

A Harmatcsepp Óvoda 3 csoporttal működik a Vásár út 37.sz alatt. A Pipacs, Pitypang és Pipitér csoportokban 2-2 óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel és 1-1 dajka segíti a munkájukat. A csoportok- lehetőség szerint- azonos életkorú gyermekekből szerveződnek.

Bár óvodánk a főút mellett van, udvara mégis zárt, biztonságot nyújtó. A füves területek mellett sok fa biztosítja nyáron is az árnyékot a különböző tevékenységekhez. Udvari játékaink változatos mozgáslehetőséget biztosítanak az ide járó gyermekek számára.

Otthonos környezetben, tágas, világos, barátságos csoportszobákban játszhatnak a gyermekek. Sok fejlesztő játék biztosítja a tartalmas tevékenységet, a sokoldalú személyiségfejlesztést. A színvonalas nevelőmunkához szükséges tárgyi feltételek rendelkezésünkre állnak: logopédiai szoba, jól felszerelt tornaszoba. Itt lehetőség nyílik a mozgáskoordináció fejlesztésére, illetve a fokozott mozgásigény levezetésére.

Napirendünk igazodik a különböző tevékenységekhez, a gyermekek szükségleteihez, biztosítva a játék elsődleges szerepét, hiszen ők mindent a játékon keresztül tanulnak meg. Fokozott hangsúlyt helyezünk a környezetünk megismerésére. Igyekszünk minél több élményt nyújtani nekik, amelyekkel megismerhetik, felfedezhetik közvetlen- és tágabb környezetüket.

A gyermekek számára sokféle tevékenységet szervezünk a csoporton belül és a csoportok között is. Mivel kis óvoda vagyunk – a gyermekek és a szülők is ismerik egymást- nagyon családias a légkör. Ezt szeretnénk erősíteni közös programjainkkal is, ahol önfeledten együtt játszhatunk, tevékenykedhetünk, alkothatunk.

Célunk az óvoda és a család kapcsolatának elmélyítése, hiszen így tudjuk biztosítani igazán a gyermekek személyiségfejlődését, az egyéni képességeik és készségeik kibontakoztatását.

Az Óvoda alapítványának neve: „ Harmatcsepp és Csoda-vár gyermekei mosolyáért”Alapítvány

Adószáma: 18833128-1-16

 

Forrás: http://turiovi.hu/harmatcsepp-ovoda/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »