Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Mezőtúr


Mezőtúri Százszorszép Óvoda


Mezőtúri Százszorszép Óvoda

 

A Százszorszép Óvoda a város központjában található, csendes, nyugodt, zöld környezetben. Oszlopos bejáratú épülete, déli fekvésű, természetes megvilágítású csoportszobái a fás-bokros, játszóudvarra néznek, s barátságos, családias hangulatot tükröznek az itt nevelkedő gyermekek számára. Az óvoda épületében jelenleg három csoportszoba, tornaszoba, fejlesztőszoba és kiszolgáló helyiségek biztosítják a gyermekek komfortérzetét. A csoportszobák felszereltsége korszerű, a szépen rendezett és gondozott udvar jól átlátható, biztonságos, a gyermekek egészséges életmódra nevelését és mozgásfejlesztését egyaránt jól szolgálja. Az óvoda környezetének, eszközeinek bővítésében, fejlesztésében a dolgozók, a szülők egyaránt részt vesznek, a szülők, gyermekeik második otthonát, szívügyüknek tekintik. Az óvoda fejlesztését a többi óvodához hasonlóan közhasznú alapítvány segíti.

Az óvoda 2008 óta a Százszorszép Óvoda nevet viseli, előtte Rákóczi úti Óvodaként volt ismert a városban. Csoportok nevei: Alma, Ficánka és  Tulipán csoport.

Az óvodába a 2012/2013-as nevelési évben 81 fő óvodáskorú kisgyermek jár. Csoportjaink létszáma 26-28 fő. A nevelőtestület jól képzett, sokéves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársakból áll.

Óvodai nevelésünket a Helyi Nevelési Programban megfogalmazott értékek mentén végezzük, melyben kiemelten fontosnak tartjuk az óvoda és a család kapcsolattartásának jó gyakorlatát, a szűkebb, helyi környezetünk természeti környezetének, hagyományainak élményszerű, tevékeny megismertetését. Óvodaudvarunk természeti adottságait a kisgyermekek környezetei nevelésének szolgálatába állítjuk, mely során olyan szokások, viselkedési formák és értékrendek alakulnak ki bennük, amik meghatározóak lesznek a természetes környezettel való harmonikus kapcsolatuk kialakításában.

Az Óvoda alapítványának neve:” A Mezőtúri Dózsa György úti és a Rákóczi úti Óvoda Gyermekeiért” Alapítvány

 

Forrás: http://turiovi.hu/szazszorszep-ovoda/

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »