Település:
Jász-Nagykun-Szolnok megye, Mezőtúr


Toronykilátó


Toronykilátó

A Városháza toronykilátójából kiváló kilátás nyílik a Hortobágy-Berettyóra, az alföldi tájra, valamint a Kossuth térre a Nemzeti Szállodával és a Református Nagytemplommal, valamint a város egészére. A városháza toronykilátó kapcsán kiváló szinergiára nyílik lehetőség a szomszédos református templom tornyában létesülő új kilátóval. A toronyban távcsövek is elérhetőek.

A toronyba vezető lépcső mentén, valamint a torony egyes emeletein a város térképei (három katonai felmérési térkép és kataszteri térképek) kerülnek elhelyezésre időrendi sorrendben, azaz ahogyan egyre feljebb jutunk, láthatjuk a város fejlődését, területének bővülését a térképeken.

A toronyterekben Mezőtúrhoz kapcsolódó idézetek, visszaemlékezések, napló- és versrészletek is olvashatóak falgrafika hordozókon. A városházáról és környékéről sok archív kép maradt fenn, ezek időrendi sorrendben történő kihelyezésével magának a Kossuth térnek (fő térnek) a fejlődését, évtizedenként változásait is nyomon követhetjük. A főtérről esténként a torony falára fényfestészeti vetítéssel kerül kivetítésre Mezőtúr címere. A torony kiválóan alkalmas esküvői fotózásra.

 

Forrás: https://www.mezoturilatnivalok.hu

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »