Település:
Budapest, 23. kerület


Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye


Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye

1238 Budapest, Rézöntő u. 22. | +36-1-287-0115 | http://szgyi23.hu

 

A gyermekek ellátása 4 csoportszobában, szakképzett kisgyermeknevelők felügyelete mellett történik. Négy csoportban, csoportonként tizennégy gyermek vehető fel. Amennyiben a csoportban valamelyik gyermek még nem töltötte be a második életévét, ott a létszám maximum tizenkettő fő. A bölcsődei nevelési év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart.

Étkezés: A gyermekek étkeztetését a bölcsődei konyhánk biztosítja, a HACCP, illetve a törvényi előírások betartásával. Az élelmezés étlap alapján történik, melyet az élelmezésvezető állít össze, a bölcsődevezető és a bölcsődeorvos jóváhagyásával. Diétás étkezést (ételallergia, vallási ok) szakorvosi igazolás alapján biztosítunk. A diétás étrendet dietetikus végzettségű szakács készíti.

 
 

Bölcsődei gondozás – nevelés kiemelt feladata: A bölcsőde olyan szolgáltató intézmény, amely a gyermekjóléti alapellátás keretében alaptevékenységként napközbeni ellátást nyújt a gyermekek számára. Feladata a három éven aluli gyermekek gondozása-nevelése, harmonikus testi-szellemi fejlődésének segítése az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével. Lehetőséget biztosítunk olyan sajátos nevelési igényű gyermek(ek) gondozására, nevelésére, aki integráltan gondozható a bölcsődei csoportban.

 

A felvételt nyert gyermekek: A szülők tájékoztatást kapnak az ellátás időtartamáról, bölcsődénk házirendjéről, a fizetendő térítési díjakról, az érdekképviseleti fórumról, a panaszjog gyakorlásának módjáról, az intézményben vezetett és a gyermekre vonatkozó nyilvántartásokról, szakmai programokról. A beszoktatás megkezdése előtti családlátogatás arra is módot nyújt, hogy kölcsönösen megismerkedjenek egymással a szülők és a kisgyermeknevelők. Az ellátást beszoktatással kezdhetik meg a gyermekek. Időt ad arra, hogy a kisgyermeknevelő megismerkedjen a gyermekkel és átvegye a szülőtől a gondozási feladatokat; például etetés, pelenkázás, stb.

Napirend: Megkönnyíti a gyermek tájékozódását, előre láthatóvá teszi számára a gondozási műveleteket és ezzel könnyebbé teszi az alkalmazkodást. A gyermekközösség napirendjében az egyéni szükségleteket és igényeket is figyelembe vesszük, melyek a gyermekek életkorának előrehaladásával változnak. Csoportjaink napirendje az évszakok váltakozásával is módosul, ezért szükséges a napirend állandó, folyamatos, rugalmas változtatása.

Ünnepek: Bölcsődénk a családi hagyományokat tiszteletben tartva tartja meg az ünnepeket. Születésnap, farsangi jelmezes bál, Húsvét: tojáskereséssel és locsolkodással, Anyák napja: ének, mondóka, Gyermeknap: kreatív gyermek parti a kertben, Búcsúzás a bölcsődétől: közös családi délután, Mikulás várás: dalok, mondókák, Advent: várakozás a karácsony ünnepére, díszek, kézműves foglalkozások, mézeskalács sütés és ajándékozás keretében. Fontosnak tartjuk az ünnepekre való készülődést, a hagyományok megismertetését. Az ünnepek hangulatához a csoportszobák dekorációjával is mindig hozzájárulunk.

Kapcsolattartás: Hangsúlyt fektetünk a család és a bölcsőde jó kapcsolatára. A gyermek harmonikus fejlődése érdekében fontos a partneri együttműködés, a szülők megfelelő tájékoztatása gyermekük bölcsődei életével kapcsolatban. A gyermekek szüleivel napi kapcsolattartásban vagyunk. Igény szerint kisgyermeknevelőink szaktudásukkal, tapasztalataikkal segítik a szülőket gyermekeik nevelésében. A kapcsolattartásnak, tájékoztatásnak több formája van: családlátogatás, napi beszélgetések (érkezéskor, hazamenetelkor), szülői értekezletek, szülő csoportos beszélgetések, faliújságon közérdekű hírek, üzenő füzet.

Bölcsődei felvétel, további részletek

Bölcsődénk a Rézöntő és a Gyékény utca sarkán helyezkedik el, az I. Számú Összevont Óvoda szomszédságában.

Nyitvatartás:

Hétfő 06.00 – 18.00
Kedd 06.00 – 18.00
Szerda 06.00 – 18.00
Csütörtök 06.00 – 18.00
Péntek 06.00 – 18.00

További információk:

Parkolás: utcán ingyenes

Kapcsolat:

Telefon: +36-1-287-0115
Email: bolcsode@szgyi23.hu
Honlap: http://szgyi23.hu

 

Forrás: https://23.kerulet.ittlakunk.hu/holmi/oktatas/bolcsode-soroksar-onkormanyzatanak-szocialis-es-gyermekjoleti-intezmenye

 

 

 

 

 

HelyiVilága Magazin ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »